Tidsrum 1: 10.30 - 12.00

 

Improvisation med ler og toner

Maria Kildahl Mathiasen og Charlotte Nørgaard Madsen

En workshop hvor Charlotte Nørgaard Madsen og Maria Kildahl Mathiasen vil give den gas med et samarbejde på tværs af udtryk. Maria går på sidste år på Kunstakademiets Designskole Bornholm med speciale i keramik, og har undervist på Børkop Højskole. Charlotte har en kandidat i korledelse fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i Aalborg. Hun er korleder for 2 kor og har arbejdet med vokal improvisation. I workshoppen her kan du arbejde enten med ler eller sang. Målet er at give frimodighed til frit at udtrykke sig kunstnerisk. Uden begrænsninger og med store armbevægelser improviserer vi i trygge og klare rammer. Du er med til at skabe atmosfæren og alt du tør prøve af er perfekt. Kan det, der formes i leret sætte aftryk i det, der synges – eller omvendt? Kan kunstarterne påvirke og inspirere hinanden? Maria og Charlotte glæder sig til at; blive inspireret, møde deltagerne lige der hvor de er og skabe et rum hvor vi tør give slip og give den gas med at udtrykke os sammen.

Deltagerer skal medbringe:

Vandflaske (sangere), passende tøj. Leret vil ikke blive brændt.

Niveau:

For alle

Maks antal:

16

Teater i kirken

Peter Pedersen

Peter Pedersen har en lang erfaring med at bruge drama og teater. Han vil gerne inspirere og bringe mere af det menneskeligt skæve og mere teater ind i kirkelivet. Her vil du lære noget om, hvordan teater kan være med til at åbne op for et tema eller et budskab - uden at det bliver manipulerende eller med for tykke kristne pointer. Teatret som udtryk for et spændingsfelt for menneskelige og åndelige dilemmaer - både gennem teori og praktiske øvelser. "Det vil være en blanding af teksteksempler og øvelser, inspireret af mit arbejde som underviser og af Jens Arentzens: Skuespillerens værktøjer". Peter Pedersen glæder sig til at inspirere til at få mere at det menneskeligt skæve ind i kirken

Deltagerer skal medbringe:

Vær klar på praktiske skuespiløvelser. Løst og praktisk tøj.

Niveau:

Erfarne, såvel som begyndere er velkomne.

Maks antal:

16

Hvordan tjener man penge på sin kreativitet?

Anders Wejse

Har du nogensinde overvejet, hvad dine evner mon er værd? Har du overvejet hvad dit produkt kan sælges for - og hvem der mon vil købe det? Anders Wejse har en kommunikationsuddannelse og arbejder idag som selvstændig videoproducer. Han laver primært corporate videoer til virksomheder i Aarhus, men følger også sin trang til at udtrykke sig gennem mere kunstneriske projekter. Se mere på vimeo.com/anderswejse. “Workshoppen tager udgangspunkt i min egen rejse fra hobbyfotograf til fuldtids selvstændig, hvor jeg i dag lever af min passion. Det kan være rigtig svært at sætte beløb på sin kreativitet. Jeg har øvet mig de sidste 7 år. Ud over at snakke pris vil jeg også inspirere til, hvordan man kommer ud over startrampen og begynder at sælge sine evner eller produkter. Workshoppen er for alle interesserede, man behøver bestemt ikke være fotograf for at få noget ud af det.” Anders Wejse glæder sig til at give og få en stor mængde inspiration fra de mange kreative deltagere.

Deltagerer skal medbringe:

Niveau:

For alle

Maks antal:

Jo flere jo bedre

Nærhed på afstand

Dansegruppen i Århus Valgmenighed: Britta Søes, Anne-Marie Jørgensen og Susanne Jensen

Følger Dansegruppen har eksisteret siden 2000 og har siden holdt workshops og oplæg i forskellige kirkelige
miljøer, ligesom de er med i ICDF (en international kristen danse organisation)
Anne-Marie Jørgensen, Britta Søes, Susanne Jensen vil lede workshoppen og her giver dig mulighed
for, at søge ind i Guds nærhed gennem dans, bevægelse og meditation over bibelvers. Der vil være
fokus på, hvordan vi som enkeltpersoner og i fællesskabet med hinanden kan opleve forbundethed i
Guds nærvær også på afstand. Bøn og lovprisning med kroppen.

Deltagerer skal medbringe:

Velegnede dansesko, løstsiddende tøj og vand

Niveau:

For alle

Maks antal:

20

En personlig rejse

Anne-Cathrine Riebnitzsky

Anne-Cathrine Riebnitzsky er uddannet fra Forfatterskolen og senere som sprogofficer i russisk. Hun har arbejdet i Rusland og været udsendt til Afghanistan to gange. Hun har skrevet i alt 7 bøger, heraf 4 romaner. Hun har modtaget Bogforums Debutantpris og den prestigefulde Boghandlernes De Gyldne Laurbær og været nomineret til et hav af priser ligesom hendes bøger er solgt til udgivelse i flere lande. I dette foredrag deler Anne-Cathrine Riebnitzsky ud af sin personlige rejse. Hvordan tager man vare på sit talent og hvordan springer man ud i det gudgivne? Er det overhovedet Gud eller bare en fjollet drøm? Hvordan debuterer man, når alle siger, at man ikke kan leve af det alligevel og kun 5 ud af 1000 debutant manuskripter antages ved et forlag? Dette foredrag er både for dig, der tænker: Tør jeg bruge mit talent? Vil Gud det samme som mig? Kan jeg leve af det? Men det er også for dig, der er nået lidt længere og tænker: Hvordan håndterer jeg forventningspresset? Hvordan bevarer jeg glæden efter at have nået målet? Må jeg godt tjene penge og hvad gør jeg med den første million? Kom med din sårbare, håbefulde drøm, kom med den drøm, der er ved at dø, kom med din længsel. Tag det første skridt.

Deltagerer skal medbringe:

Åbne ører og hjerte samt evt. notesbog og blyant/pen/ foretrukket skriveredskab

Niveau:

For alle

Maks antal:

Skaberglæde med ord, sang og sjov

Joachim Hejslet

Joachim Hejslet, er uddannet fra musikkonservatoriet i Aalborg og med kæmpe erfaring indenfor musikkens verden. Han har været pianist og bandleder, spillet pop, rock, jazz og lovsangs-koncerter i en lang række lande i store koncerthuse, på festival-scener og små intime steder. Han har skrevet og produceret omkring 700 sange, som er brugt i pladeudgivelser, underholdningsshows, film og tv. Mest i Danmark, England, Tyskland og USA. I workshoppen vil vi kickstarte den kreative proces med sjove øvelser med ord, rim og sang. Vi vil lege med tilgangen til den kreative process (især sangskrivning) gennem øvelser som på forskellige måder pirrer skaberglæden og skabertrangen. Det vil være sjove og afslappede lege som ikke kræver nogen erfaring med sangskrivning, og man vil blive overrasket over, hvor hurtigt man kan skabe noget som faktisk kan bruges. En workshop hvor skuldrene er nede og smilet er bredt! Joachim Hejslet glæder sig til at mødes med ligesindede skaberglade mennesker og blive inspireret af forskellige tilgange til skaberprocessen.

Deltagerer skal medbringe:

Et instrument og noget at skrive med og på.

Niveau:

For alle

Maks antal:

16

Forbedr dine videoskills

Niels Christian Askholm

Niels Christian Askholm, med en uddannelse som cand. mag i filosofi og film & medier, har siden 2015 været selvstændig indenfor videoproduktion. Han har bl.a. produceret en prisvindende dokumentar, som er blevet vist på festivaler verden over og vundet adskillige priser. Så det er en passioneret og erfaren visuel historiefortæller, du vil møde her. “Vi vil arbejde med centrale filmtekniske greb – små ting, som kan være med til at gøre dine videoskills lidt bedre. Vi vil skabe et rum for sparring og vidensdeling, hvor du kan blive klogere på, hvordan dine videoer som kommunikations- og udtryksform kan forbedres. Endeligt vil vi se lidt på udstyr ud fra dit budget og behov.” Workshoppen er for dig, der er nysgerrig på videoproduktion, dig som har brug for sparring og inspiration til, hvad næste skridt skal være. Niels Christian Askholm glæder sig til en hyggelig dag i en stemning af skabertrang.

Deltagerer skal medbringe:

Videokamera eller smartphone

Niveau:

Nysgerrige til lettere øvede

Maks antal:

12

Tidsrum 2: 13.30 - 15.00

 

Skuespillerens arbejde med sig selv

Nicoline Weber Vindum

Nicoline Weber Vindum er uddannet skuespiller og har i en årrække undervist både på Det danske Filmskuespillerakademi og private elever. Hun har medvirket i tv-serier, kortfilm, reklamer, musikvideoer og teaterforestillinger. Målet med workshoppen er, at hjælpe dig et lille skridt tættere på at turde stå foran et publikum, en caster eller et kamera og arbejde frit med dig selv. Vi vil bruge dansen som redskab til at nå dette mål. At være skuespiller handler om at kunne agere troværdigt under opdigtede omstændigheder og være fuldt ud tilstede i nuet. Vi skal derfor, i et trygt rum arbejde med nogle få øvelser, for at give dig et mere frit udgangspunkt, hvor du hviler i dig selv og tør handle på dine naturlige impulser. Nicoline Weber Vindum glæder sig til, “at give lidt af det videre, som har gjort en stor forskel for mig selv”.

Deltagerer skal medbringe:

Tøj du kan bevæge dig i

Niveau:

Alle kan deltage uanset udgangspunkt, da jeg arbejder med den enkelte

Maks antal:

8

Som barn på ny

Bente Elsebet Sindahl Jensen

Bente Jensen er uddannet på Designskolen i Kolding, hun har deltaget på mange forskellige tegnekurser og i programmet "Danmarks Bedste Portrætmaler". “Med især kul skaber jeg portrætter, men også grafiske udtryk og når jeg skal lege i farvernes verden, finder jeg pastellerne frem og har bl.a. arbejdet med sommerfugle. Om workshoppen: “Kan du huske, da du som barn legede med farver og hvordan fingrene bagefter var lige så farvede som papirets krims krams? Kunne det ikke være sjovt at prøve det igen? Og denne gang faktisk få det til at ligne noget? På denne workshop arbejder vi med kul ogpastelfarver. To levende, flygtige og flytbare materialer, der gemmer på skatte som grafiskeudtryk og farverige nuancer. Og gennem kendskab til deres kunnen og egnede teknikker,lærer vi at mestre dem og skaber billeder med alt andet end krims krams. Workshoppen er for alle med lyst til at gå i dybden med håndværkets grafiske verden og farvernes mangfoldighed. Bente glæder sig til at farver og streger bliver til liv, til - med få midler - at skabe vellignende og udtryksfulde billeder og god kunst og til at lege i tegningens og kunstens univers.

Deltagerer skal medbringe:

kulstykker 5 mm (finsk trækul el. lign.) kulblyanter, tørpastelfarver og kneitgummi/viskelæder. Kan evt. lånes på FRYD

Niveau:

For alle

Maks antal:

15

How do We Go

Viggo og Martin Iversen

Her er der plads til at være engageret, opsøgende og nysgerrig, når Viggo Iversen og sønnen Martin vil gennemgå de metoder, som er brugt til at etablere WE GO - projektet. Det er en musikvideo, som er lavet ved hjælp af bl.a. Dropbox, i samarbejde med udvalgte professionelle musikere i Danmark/Sverige. Der vil være fokus på processen fra vision til det færdige produkt. Fra første guitar-berøring til den færdige musik/musikvideo, og hvordan man lancerer sin egen musik på diverse medier. Her mødes erfaring og ungdom i stadig udvikling og nysgerrighed efter at udforske tidens muligheder. Her deles erfaringer med at etablere og drifte et band gennem mange år og med at skrive tekster og musik m.m. Viggo og Martin glæder sig til: At dele deres erfaringer med engagerede og nysgerrige “work-shoppere”.

Deltagerer skal medbringe:

Bærbar pc’er, og/eller iPad, og noget til at tage noter med og på.

Niveau:

Alle er velkomne, dog er det en fordel med musikalsk erfaring

Maks antal:

20

Skab frimodigt

Helle Viftrup

Helle Viftrup har mange års erfaring som underviser og som selvstændig med eget glasværksted. Et af hendes fokuspunkter har været at udvikle et arbejdsliv, hvor kunst, Gud og identitet er bærende elementer. At finde egne veje. At hvile i sit gudgivne jeg. At bruge sine kunstneriske talenter i en fortsat samtale med Gud. Hvor dele af det, der skabes er til personligt brug, som en bøn, en profeti, en afklaring og andet er det, der deles med omverdenen. Et arbejde med at give plads til processen og nærværet, befriet fra kravet om produkter og præstationer. Workshoppen her vil stille skarpt på hvordan vi taler om og med os selv, hvad Gud siger om de gaver han har givet os. Kald og tjeneste som kunstner. Om at arbejde med Gud på værkstedet eller i studiet. Gennem praktiske øvelser, vil vi arbejde med at åbne for friheden og skaberglæden. Helle Viftrup glæder sig til at byde mangfoldigheden velkommen og se hvor vidunderligt forskelligt Gud har skabt os og hvilke gaver vi har fået med.

Deltagerer skal medbringe:

Tøj du kan arbejde i

Niveau:

Alle, der udfordres på de spørgsmål

Maks antal:

Skriv en sang på 1.5 time

Julie Lind

Julie Lind har gang i mange ting. Hun er uddannet psykolog. Har gået på skuespillerakademiet og lavet mange forskellige teater- og musikproduktioner. Arbejder med i flere jazz-projekter. Hun indspiller egne sange. Har deltaget i Estille Voice Training og sangskrivnings kurser. “I mange år har jeg ikke fået færdiggjort de sange, jeg er begyndt på pga. selvkritik og perfektionisme. En af de ting, der har hjulpet mig til at slippe er fx at give mig selv en tidsbegrænsning for, hvornår sangen skal være færdig. Og jeg har fundet ud af, at man sagtens kan skrive en god sang på 1,5 time! Vi skal gennem forskellige inspirationsøvelser, arbejde med at skrive vores egen sang. Det kan være skriveøvelser, bøger/blade/billeder og leg med, hvordan du finder din melodi. Det vigtigste er, at du har det sjovt og leger med at skabe en sang.” Julie Lind glæder sig til at lege

Deltagerer skal medbringe:

Papir, blyant og gerne et instrument, eller kan du låne

Niveau:

For alle

Maks antal:

10

Flydende ler

Dina Pedersen

Dina Pedersen er billedkunstner fra Århus Kunstakademi med speciale i keramik. Hun har gang i en masse spændende ting, som bl.a. kan ses på www.dinapedersen.dk. Hun har udstillet mange steder og arbejder ud fra Dina Pedersen Studio. Hendes glæde over materialet er smittende. Normalt betragtes leret som en fast masse, men her vil vi undersøge det flydende lers egenskaber til at skabe et anderledes udtryk gennem øvelser og dogmer for eksperimenterne. Der vil blive introduceret andre materialer, så som papir og gips, til at danne udgangspunkt for øvelserne. Workshoppens formål er at opdage lerets intuitive muligheder og udtryksform. Dina Pedersen glæder sig til nye opdagelser

Deltagerer skal medbringe:

Tøj, der må blive beskidt

Niveau:

For alle

Maks antal:

12

At være sjov foran andre

Jakob Svendsen

Det bliver en hands-on workshop, hvor stand-upperen Jakob Svendsen vil introducere nogle af de værktøjer og redskaber, som er vigtige at kende, før man selv begynder at skabe. Jakob har arbejdet med stand-up i mange år. Han har lavet 3 one-man-shows og har 3 gange været nomineret til talentprisen. Han vil finde ting frem fra værktøjskassen, så vi kan sikre at det vi siger bliver både sjovt og modtaget rigtigt. Både når det drejer sig om den lille joke i en præsentation og når det skal sættes sammen til en større bid. Hvordan er vi sjove? Se mere om Jakob her: www.jakobsvendsen.dk Jakob Svendsen glæder sig til at få mennesker til at grine. At samle en flok mennesker, så de uanset baggrund, humør og hvilken dag de har haft indtil videre, i et øjeblik forenes i et grin.

Deltagerer skal medbringe:

Papir og blyant

Niveau:

For alle

Maks antal:

15

 

Tidsrum 3: 15.30 - 17.00

Farver+vand+dig=AKVARELMALING

John Overgaard

John Overgaard kan noget helt særligt med akvarel, han har malet i mange år og deltaget i utallige kurser og akvarelrejser. Han henter ofte inspirationen i naturen og går i letheden, lyset og de vibrerende farver efter akvarellens sjæl. En planlagt spontanitet, som John vil demonstrere i workshoppen, hvor der så bliver mulighed for selv at prøve, fejle og prøve igen, med al den læring der ligger i det. Johns arbejder kan ses på www.galleriovergaard.dk En erfaren mand der er værd at gæste, med et blik for naturen og for Guds ånd i det. John glæder sig til: At formidle skaberglæden ved at male akvarel.

Deltagerer skal medbringe:

Vandfast tush 0.3 m.m., skitseblok/papir. Hvis du har akvarelfarver, -pensler og -papir vil det være dejligt ellers har vi noget til rådighed.

Niveau:

For alle

Maks antal:

15

Når himmel og jord mødes på lærredet

Daniel Lind

Journalist, teolog og præst, Daniel Lind. En filmelsker der er optaget af at skabe kunst med ord, vil tage os med til oversete åndehuller og skjulte katedraler i film og kunst. Steder hvor vi får lyst til at blive og mærke glæden over at være skabt, elsket og levende i mødet med et parallelt univers. Daniel har en fantastisk evne til at analysere og aktualisere, som han bruger i foredrag om bibelske temaer i film og kunst. Workshoppen vil bestå af eksempler på filmklip og kunstværker, der på en særlig måde forbinder vores verden med en større bibelsk virkelighed. Vi vil tale om, hvordan man gennem film og kunst kan udvide sin forståelse af både værk og virkelighed. Målet er, at vi hver især bliver mere bevidste om og bedre til at spotte universelle temaer i film og kunst. Daniel Lind glæder sig til at: Dele menneskeskabte kunstværker, der lyser af skaberglæde og skaberkærlighed.

Deltagerer skal medbringe:

Et åbent sind og en kritisk sans

Niveau:

For alle der har lyst til at gå på opdagelse i dybe universelle lag i film og kunst

Maks antal:

Radikal nysgerrighed

Maria Viftrup

Maria Viftrup er uddannet Cand. Design. med speciale i materialer og bæredygtighed. Hun vandt Danish Design Award for young talents i 2019 og arbejder som selvstændig kunstner/designer. Har lavet projekter på Copenhagen Contemporary, ARoS Public m.m. På workshoppen arbejder vi med metoder til at kaste os nysgerrigt ud i verden, ved at indsamle, formidle og arkivere inspiration på områder vi ikke før har opdaget. Her inddrages alle sanser. Vi afprøver metoder og udvikler nysgerrighed over for oversete ting. Vi udfordrer os selv og hinanden til at finde skønhed og kaster hovedkulds ud i forundring over verden. Vi træner radikal nysgerrighed.

Deltagerer skal medbringe:

En hammer

Niveau:

For alle

Maks antal:

20

Through the Body

Neil Tye

Neil Tye glæder sig til at dele en vidunderlige verden af historiefortællinger udtrykt gennem bevægelse og teater med os. Han er uddannet fra bl.a Desmond Jones school of Mime & Physical theatre. Hilde Holge Dance school. Herts & Essex school of art & design o.m.m. Han arbejdet med det på mange måder og mange steder, som underviser, projektleder, udøvende. Se www.neiltyegallery.com Han glæder sig til workshoppen, hvor han vil bruge første halvdel på drama, bevægelser og teaterøvelser. Hvordan kan kroppen fortælle en historie. Dernæst fokuseres på at bringe disse erfaringer i spil, ved gennem improvisationer at lytte til Gud og opdage hvad han siger os gennem de forskellige historier. Her er mulighed for at møde erfaring og engagement i, at finde nye sprog og inddrage kroppen, når vi går på opdagelse i denne del af Guds skaberværk. Undervisningen vil foregår på engelsk og hvis nogen har brug for det oversættes enkelte ord til dansk. Neil Tye glæder sig til to share the wonderful world of storytelling through movement theatre and expression, look forward to see you in the workshop.

Deltagerer skal medbringe:

Tøj til at bevæge sig i (måske bliver det lidt varmt)

Niveau:

For alle

Maks antal:

20

Musikproduktion

Bjarke Brokhøj

Lyddesigner Bjarke Brokhøj, har mange års erfaring med lyd og musik. Han arbejder primært med musikproduktion, som indspilning, mix og mastering, men også med kortfilm, hvor han står for al den lyd, der ikke er musik. Er du musiker/sangskriver/artist og leder efter dit lydlige univers? Vil du arbejde med kunstnere og mixe deres musik, eller måske være lydmand til koncerter? Her lærer du hvilke knapper du skal trykke på. “eg vil præsentere dig for din nye bedste ven: E.Qualizer og sammen med flere venner som C.Ompressor skal vi redigere/manipulere råoptagelser, for at få en mere professionel lyd ud af højttalerne. Jeg vil bruge udstyr, programmer og værktøjer du også kan bruge, og bevise at du ikke behøver dyrt udstyr for at lave god lyd. Vi vil også høre musik og analysere hvorfor det lyder som det gør. Tag gerne jeres egne produktioner med på en computer og så lytter vi og giver hinanden feedback. Mit mål med denne workshop er at hjælpe dig, videre på vej til dit mål.” Bjarke Brokhøj glæder sig til at: at nørde lydbølger med bølger af lydnørder

Deltagerer skal medbringe:

Computer med egne produktioner/sange hvis du har. Vi kan også lytte fra mobil eller internet. Hovedtelefoner.

Niveau:

Begyndere og evt. let øvede

Maks antal:

6

Improvisationens verden

Nicolai Kruse Abildtrup Sørensen

Nicolai Kruse Abildtrup Sørensen har fuld fart på som sangskriver, musiker og underviser. Han har en kandidat i rytmisk musik og brænder for sit felt. Han siger om workshoppen. “Vi vil se på, hvordan man kan begå sig, når der skal komponeres i nuet. Vi vil prøve forskellige improvisatoriske tilgange af og skabe musik sammen, som ikke nødvendigvis er bundet af tonearter eller taktarter. Vi vil kigge på, hvilke værktøjer vi kan trække frem, når der skal improviseres, bl.a. brugen af stilhed, pauser, musikalske sætninger m.m. Nicolai glæder sig til, at være sammen med andre kunstnere

Deltagerer skal medbringe:

Eget instrument. Hvis det ikke er muligt har vi noget du kan låne

Niveau:

Begyndere, let øvede, øvede

Maks antal:

9

Kontakt FRYD

eller kontakt:

Helle Viftrup
mail@frydkonference.dk
Tlf. 23438176